pentru toate comenzile peste 300 RON

Plateste in siguranta cu cardul Visa sau MasterCard!

si ai extra avantaj de 40 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Blogger Pick
20.06.2018.

CORTEZ NYLON

Salutare!

Iata o scurta, dar foarte importanta poveste despre unul dintre cele mai apreciate modele de sneakersi din lume - Cortez.

Sneakersii Nike Cortez, originari din Oregon, nu ar fi existat niciodata daca fondatorii NIKE Inc. nu si-ar fi unit fortele. Este vorba despre Bill Bowerman, un antrenor universitar de atletism si Phil Knight, care a facut parte din echipa lui Bowerman. Acestia au devenit in scurt timp foarte buni prieteni, apoi parteneri de afaceri. Au investit bani si au importat din Japonia un brand renumit, Onitsuka Tiger, astazi cunoscut cu numele ASICS, iar compania infiintata de ei a fost numita Blue Ribbon Sport.

Bowerman credea cu tarie ca atletii au mare nevoie pe pista de alergare de sneakersi de inalta calitate si, in ​​cele din urma, a reusit sa realizeze ultima versiune a sneakersilor în 1968, dupa multi ani de experimentare si proiectare. Cortez a avut prezentarea generala in 1972, atunci cand Blue Ribbon Sport Company a devenit NIKE. In acelasi an, au avut loc la München Jocurile Olimpice, iar atletii din Statele Unite ale Americii au purtat acesti sneakersi. Modelul s-a vandut foarte bine (peste 8.000 de perechi). NIKE a avut un profit in valoare de 800.000 de dolari doar din vanzarea modelului Cortez, iar profitul companiei a crescut drastic cu 100%. Acesta a fost un moment cheie in istoria companiei, deoarece Cortez a cladit fundatia companiei Nike, asa cum o cunoastem astazi.

Sneakersii au un design sofisticat, iar calitatea lor este una superioara, fiind conceputi initial special pentru alergat. Nailonul, materialul de baza al acestui model, este foarte moale la atingere, iar sneakersii sunt usori si foarte flexibili. Logo-ul Nike este confectionat din piele si cusut pe partile laterale. Talpa este cheia pentru confortul si durabilitatea acestul model. Talpa exterioara este fabricata din cauciuc si proiectata in forma unui schelet de pește, astfel incat sneakersii sa aiba o aderenta maxima la sol. Cealalta parte a talpii, cea mijlocie, este fabricata din spuma (folosita la majoritatea incaltamintei sport), formata din doua straturi, unul peste celalalt. Rolul acestora este de a ridica calcaiul, impiedicand astfel oboseala piciorului si amortizand micile denivelari atunci cand alergati.

Astazi sneakersii reprezinta o traditie in lifestyle, iar acest model este purtat de o multime de celebritati. Poate fi observat in filmul “Karate Kid”, in comedia „Seinfeld” sau in „The Wolf of Wall Street”, unde a fost purtat de Leonardo Di Caprio. Nike Cortez este fabricat dintr-o varietate de materiale si este disponibil intr-o gama larga de culori. O informatie interesanta este ca acest model este purtat si astazi de cartelurile din America Latina. In plus, cartelurile din LA și Mexic se diferentiaza, purtand culori diferite la sneakersii Cortez sau personalizandu-i cu diferite detalii.

Sper ca v-a placut scurta poveste a sneakersilor Nike Cortez. Nimeni nu prefera sa citeasca texte lungi si de aceea v-am impartasit doar detaliile esentiale despre acest model minunat. Cortez are o istorie lunga si este cu siguranta meritul acestor sneakersi pentru multitudinea de colectionari si de fani.

Va doresc o vara excelenta. Voi reveni in toamna/ iarna cu noi povesti legendare.

Kreško

A fost util acest articol

Articole similare