pentru toate comenzile peste 300 RON

Plateste in siguranta cu cardul Visa sau MasterCard!

online@buzzsneakers.ro

si ai extra avantaj de 40 RON

Blogger Pick
03.09.2020.

WANNA BE COOL? BE A PHYSICIST

Sambata dupa-amiaza, in timpul vacantelor de vara, este momentul zilei pe care copiii il petrec de obicei la rau, langa piscina sau undeva afara. Cu toate acestea, baietii despre care va povestim in acest story, au avut o sambata rezervata pentru un concurs de fizicaa. Ei sunt copiii de aur ai liceului de matematica din Belgrad, din toate punctele de vedere. Va prezentam cea mai ambitioasa echipa de fizicieni din Serbia si noul The Coolest School Crew- Bogdan Rajkov, Dobrica Jovanović, Petar Samardžić, Dušan Beguš si Strahinja Nikolić.

Dupa cum isi spun ei insisi, sunt cool pentru ca iubesc fizica enorm, iar pentru ei stiinta este mai mult decat cool. La European Olympics, recent organizata, la care au participat 250 de studenti din peste 57 de tari europene si din afara Europei, Bogdan (18) si Dobrica (17) au castigat medalii de aur, Petar (18) medalie de argint, in timp ce Dušan (17) si Strahinja (18) au castigat medalii de bronz. In plus, trebuie remarcat faptul ca Bogdan si Dobrica au ocupat primele doua locuri in clasamentul oficial absolut, care include doar tarile europene, deci reprezinta castigatorii absoluti ai competitiei in randul echipelor europene.

Cand ii intalnesti, primele calitati care iti atrag atentia sunt: spiritul lor vesel, modestia si inteligenta. Sunt acei adolescenti cool carora le place sa joace jocuri, baschet si fotbal in timpul liber... sa inoate, sa citeasca, sa mearga cu bicicleta si sa petreaca momente alaturi de gasca lor. Da, si somnul este de la sine inteles! Este o alta activitate de care se bucura foarte mult.

Vin din mai multe orașe din Serbia - Dobrica și Petar sunt din Belgrad, Bogdan este din Novi Sad, Dušan din Šabac si Strahinja din satul Lešnica de langa Loznica, dar asta nu ii impiedica sa depuna eforturi si sa invete, obtinand cele mai bune rezultate în fizica.

De aceea prima si cea mai logica intrebare a noastra a fost - de ce le place fizica?

Au raspuns in unanimitate ca fizica este o stiinta care ia tot ce este bun de la matematica si reuseste sa o aplice problemelor vietii de zi cu zi. Pentru ei, este cea mai interesanta si magica stiinta, deoarece descrie cel mai bine toate celelalte stiinte ale naturii, dar si pentru ca exista multe subiecte care pot fi tratate nu numai teoretic, ci si experimental.

Dragostea pentru fizica se reflecta in faptul ca vor sa aiba o cariera in stiinte ale naturii, dar si in  urmatorul aspect: ei, ca echipa, lupta pentru obtinerea celor mai bune rezultate si nu se dau batuti niciodata.

Chiar daca sunt o echipa de doar un an, se cunosc foarte bine, asa ca am profitat de ocazie pentru a-i cunoaste putin mai bine ca indivizi.

Cel mai priceput membru al echipei lor este Dobrica, desi spun ca nici Bogdan si Petar nu sunt mai in urma. Cel mai mare tocilar? Hmmm, judecand dupa raspunsurile lor, Dobrica si Bogdan ... Si da, Dobrica se considera cel mai mare tocilar, in timp ce comentariul sau ca acest lucru este trist, ne-a facut sa radem.

Fiecare echipa trebuie sa aiba si cel mai mare rebel, iar in echipa fizicienilor noștri, acela este Dušan. Vedeti ce alte raspunsuri am primit de la ei.

 

Acesti baieti dragi, intelepti si SUUUPER cool ne-au asigurat ca modestia este o virtute, deoarece, in ciuda a tot ce au realizat, sunt inca niste adolescenti care se bucura de eforturile zilnice alaturi de colegii lor. Au dovedit ca merita pe deplin titlul de The Coolest School Crew si ca succesul pe care l-au obtinut a fost doar inceputul in drumul lor catre cele mai inalte obiective. Le dorim mult mai multe medalii si zambete si de acum inainte.

A fost util acest articol

Articole similare

21.
Feb.
2024.
Blogger Pick
14.
Feb.
2024.
Blogger Pick
31.
Jan.
2024.
Blogger Pick