pentru toate comenzile peste 300 RON

Plateste in siguranta cu cardul Visa sau MasterCard!

si ai extra avantaj de 40 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

News
26.03.2020.

A DAY TO CELEBRATE PEOPLE’S LOVE FOR NIKE AIR MAX

Nike-Air nu este un simplu sneaker. Este o revolutie, si fiecare revolutie a pornit de la o idee – unica, inedita si de neinlocuit. Aceasta idee a fost creata in 1970 datorita lui Frank Rudy, inginerul NASA, care a creat prototipul Air-Sole. Prototipul a iesit pe piata odata cu Air Max 1 proiectat de legenda Tinker Hatfield, pe 26 martie, 1987. Restul e istorie. Si ce mai istorie!

Air Max 1 este una dintre siluetele iconice ale brand-ului Nike. Si nu este un lucru surprizantor, luand in considerare faptul ca este primul sneaker a carui tehnologie Air este vizibila, aceasta fiind folosita de atatea ori pe modelele Air Max care au incantat lumea intreaga.

In ultimii 30 de ani numarul acestor modele a devenit impresionant pentru ca se ridica la numarul sutelor si fiecare dintre ele a avut un succes extraordinar care e valabil si in ziua de astazi.

26 martie este ziua in care lumea intreaga sarbatoreste dragostea pentru sneakersii Air Max si anul acesta nu este diferit. Chiar daca evenimentul s-a anulat, dorim in continuare sa aducem omagii siluetei legendare.

Sa incepem!

Design-ul Air Max a fost inspirat de Centrul Pompidou din Paris. Ideea de a evidentia interiorul in exterior a fost ceea ce l-a motivat pe Hatfield sa proiecteze, intr-un mod foarte vizibil, unitatile de aer din talpa. Piesa folosita pentru prima reclama care promova acesti sneakersi povesteste despre o istorie revolutionara. Este vorba despre cantecul Revolution semnat The Beatles, iar atletii faimosi care au participat la filmari sunt John McEnroe, Bo Jackson si Michael Jordan.

Nike Air Max Light, AM90, Nike Air Classic BW, AM 180, AM 93 au fost modelele care au urmat si ultimul a si aparut intr-o reclama la Range Rover pentru a promova sistemul pneumatic al masinii.

Nike Air Max 94, AM 2, Air Max 95, 96, 97, 98 – lista este impresionanta si fiecare dintre ele are o istorie la fel de interesanta. Siluetele s-au schimbat de-a lungul anilor, si apoi in 2018, chiar inainte de Air Max Day, primul model Air Max de lifestyle a prins viata. Vorbim despre Air Max 270, inca popular astazi, care a stabilit o legatura cu generatia tanara.

In anul ce a urmat, lumea a fost rasfatata cu noul Nike Air Max 720, mai revolutionar ca niciodata, la care tehnologia Air este vizibila pe tot sneaker-ul. Pe buna dreptate a fost numit “cel mai captivant model al secolului 21”.

La fel ca in anii precedenti, si anul acesta, Air Max Day vine la pachet cu modele noi ale celor mai populare siluete lansate. Printre ele se numara si sneaker-ul care, fara indoiala, va marca anul 2020, denumit Nike Air Max 2090.

Folosind AND-ul siluetei care a pornit revolutia acum 30 de ani, Air Max 2090 a fost creat pentru a ilustra viitorul lumii pasionatilor de sneakersi, in cel mai bun mod posibil.

Pentru a scoate in evidenta importanta structurii noului sneaker, designerii au folosit negru la materialele care contribuie la stabilitate si inovatie, in timp restul modelului are culoarea alba. Folosind culori care de obicei se regasesc la design-ul masinilor electrice, Air Max 2090 este, conform designer-ilor Nike, o reprezentare a acestui tip de masini care s-ar regasi pe strazi in 2090.

Acest model, ca si celelalte dinaintea lui, nu putea sa nu aiba logo-urile caracteristice Air Max, dar atentia este concentrata pe fiecare componenta a sneaker-ului care face referire la viitor. De aceea Air Max 2090 are o unitate de aer mai mare si o “fereastra” cu pana la 200% mai vizibila decat modelul original, lansat acum 30 de ani.

Un alt detaliu care s-a pastrat in timp este Swoosh-ul taiat, de data aceasta fiind upgradat pornind de la Air Max 90.

Noul Nike Air Max 2090 va fi disponibil in curand in magazinul online Buzz.

 

Let’s celebrate Air Max Day!

Buzz team

A fost util acest articol

Articole similare

06.
Jun.
2022.
News
Uită ce știai despre forme convenționale!