pentru toate comenzile peste 300 RON

Plateste in siguranta cu cardul Visa sau MasterCard!

online@buzzsneakers.ro

si ai extra avantaj de 40 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

News
15.05.2020.

THE LAST DANCE MAGIC: SNEAKERSI PURTATI DE MICHAEL JORDAN IN CEL MAI POPULAR DOCUMENTAR

Euforia creata de documentarul The Last Dance, difuzat de Netflix, nu se opreste aici; cu totii asteptand cu sufletul la gura ultimele doua episoade. Mult asteptatul serial a dovedit de la bun inceput ca descrie mai mult decat viata sportivilor.

Urmarim cariera unuia dintre cei mai mari sportivi, Michael Jordan si a coechipierilor sai, a echipei de jucatori profesionisti care au intregit echipa Chicago Bulls. The Last Dance ne-a aratat realitatea din perioada de glorie a acestei echipe controversate, si totodata, legendare. Este un aspect cunoscut al anilor `90 faptul ca Chicago Bulls au fost cei mai buni, nu doar in NBA, ci in toata lumea baschetului.

Jordan a fost cel ce a permis echipei de filmare sa ii urmareasca fiecare miscare, antrenamentele sale si ale echipei, pe tot parcursul sezonului 1997/98, dar a si pastrat materialele pentru 20 de ani. Trebuie sa recunoastem ca nu putea alege un moment mai bun pentru a le arata publicului!

Cat timp asteptam sa apara ultimele episoade din The Last Dance, ce vor deveni istorie pentru urmatoarele generatii, sa ne aducem aminte ce sneakersi a purtat Mihael Jordan pe parcursul carierei sale. Astazi, cateva modele reprezinta o parte indispensabila din cultura pop si outfit-urile urbane.

Air Jordan XIII

In 1998, MJ a castigat titlul de „cel mai valoros jucator in All Star game“, purtand Air Jordan XIII “Black/True Red-White”. Acest model a scris istorie la momentul respectiv, transformandu-se din simplu echipament prezent pe orice teren de baschet, intr-un valoros obiect de colectie in toata lumea.

Unul dintre cele mai reprezentative modele pe care le-am tot vazut in primele episoade este Air Jordan XIII “He Got Game”, pe care l-a purtat pe tot parcursul sezonului 1997/98.  Modelul a fost denumit de sneakerheads - “He Got Game”, deoarece a devenit “vedeta” filmului (lui Spike Lee) cu acelasi nume. In acest film, rolul principal este jucat de Denzel Washington.

Rosul este culoarea care a marcat cu siguranta cariera lui Michael Jordan. Prin urmare. Nu este surprinzator faptul ca, in drumul catre al saselea titlu consecutiv al ligii NBA, legendarul baschetbalist a purtat Air Jordan XIII “Black/True Red, sneakersi, ce au urmat perfect culorile echipei sale.

Air Jordan 1

Salturile in diferite perioade de timp au marcat aceasta serie, iar in timpul uneia dintre ele, in prim-plan, a stat modelul Air Jordan 1.  Acesta a marcat inceputul carierei magnifice unui jucator legendar, iar astazi sunt cei mai doriti sneakersi clasici.

Cu timpul, Air Jordan 1 a devenit disponibil in culori diferite, s-a obtinut chiar si editia lor feminina, dar un lucru  a ramas sigur  – culoarea initiala a modelului este motivul pentru care AJ1 a fost “interzis” de nenumarate ori in liga NBA.

Este posibil ca cel mai cunoscut model de Aird Jodan 1 este cel negru cu rosu, cunoscut si sub numele de “Bred”. Unul dintre cei mai atractivi sneakersi clasici de astazi a contribuit candva la magia demonstrata de Michael Jordan in cadrul concursului NBA Dunck din 1985.


Converse Pro Leather

O parte importanta din documentar face referire la parioada in care Jordan era jucator al Universitatii North Carolina. Poza indica modelul Converse Pro Leather, in care MJ a inscris cosul castigator la campionat.

Air Jordan VII

In 1992, Michael Jordan impreuna cu American team a obtinut aurul olimpic la Barcelona, purtand Air Jordan VII “White/Midnight Navy-True Red”.

In perioada in care Michael Jordan a inceput sa poarte Air Jordan II, liga era deja “la picioarele sale”. Aceasta fotografie din documentarul The last Dance, ne-o prezinta pe tanara vedeta, care la acea vreme era deja NBA All-Star si viitorul MVP al ligii, purtand al doilea model ce ii poarta numele.

Obtinerea a 50 de puncte intr-un singur joc a fost o adevarata aventura in 1987 si chiar si astazi este considerata o imensa realizare. Astfel, MJ a castigat respectul noului antrenor al echipei Chicago Bull, iar sneakersii Air Jordan II “White/Red-Black” l-au insotit cu loialitate in toata aceasta calatorie.


Air Jordan III
 

Sneakersii Air Jordan III “White/Cement” sunt o icoana a culturii urbane, datorita numeroaselor reiterari si culori atractive. MJ i-a purtat la Concursul NBA Slam Dunk in 1988.


Air Jordan IV

Modelul Air Jordan IV “Black/Cement Grey” era purtat de MJ in momentul in care a facut iconicul The Shot.


Air Jordan XII

Sezonul 1996/97 din cariera lui Michael Jordan a prezentat Air Jordan XII “White/Varsity Red-Black”, sneakersii in care a inceput si a terminat calatoria pana la al cincilea titlu consecutiv in liga NBA.


Air Jordan V

Modelul Air Jordan V „White/Black-Fire Red“ este renumit, deoarece MJ a marcat 69 de puncte atunci cand a jucat impotriva echipei Cleveland, in martie 1990.


Air Jordan VI

In iunie 1991, MJ l-a batut pe terenul de baschet pe eroul copilariei sale, purtand Air Jordan VI “Black/Black Infrared” si a castigat primul titlu NBA.


Air Jordan XI Concord

Poate cei mai cunoscuti sneakersi ai lui MJ sunt Air Jordan XI Concord. Jordan i-a purtat in timpul antrenamentelor pentru ultimul sau sezon la Chicago. Scena ilustrata este esentiala datorita unui detaliu - logo-ul de pe short-ul lui Michael Jordan marcheaza inceputul dominatiei brand-ului Jordan.

Air Jordan I Dunk Solo Hybrid

Asa cum a promis, Michael Jordan s-a intors dupa ce a fost ranit, avand un obiectiv clar: acela de a-si duce echipa in top. Fara sa ia in seama indicatiile din partea conducerii, MJ a jucat exemplar, purtand Air Jordan I Dunk Sole Hybrid.

Trebuie sa admitem ca aceasta nu a fost o sarcina usoara! Exista atat de multe momente remarcabile in cariera lui Michael Jordan care ne prezinta sneakersi senzationali! A fost o adevarata provocare pentru noi sa privim in urma doar cateva. In timp ce asteptati ultimele doua episode din serialul The Last Dance, va invitam sa aruncati o privire la modelele disponibile Air Jordan. Nu pierdeti ocazia de a simti magia lui MJ!

Photo credits: nicekicks.com, air.jordan.com, complex.com

Echipa Buzz

A fost util acest articol

Articole similare

06.
Jun.
2022.
News
Uită ce știai despre forme convenționale!